Tips bij het kopen van een kopieerapparaat

Is je huidige printer aan vervanging toe? Wil je een nieuw kopieerapparaat kopen? Of vind je het handig om niet alleen te kunnen printen, maar ook te kunnen scannen, kopiëren en eventueel te faxen? DePrinterexpert beheert al meer dan 20 jaar de printerparken voor zakelijk Nederland en helpt je graag op weg bij het kiezen van een nieuwe kleurenprinter, zwart-wit printer of all-in-one laserprinter in kleur of mono.

Tips bij het kopen van een kopieerapparaat

Wanneer je je aan het oriënteren bent in de wereld van de kopieerapparaten dan kunnen we het ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel opties, merken en verschillen in prijzen en aanbieders. Wij geven je een paar praktische tips bij het maken van de juiste keuze, dan weet je waar je op moet letten.

  1. Maak een keuze tussen kleur of zwart-wit (mono). Het is kostbaarder om zwart-wit te printen op een kleurenprinter dan op een monoprinter. Als kleurenprints dus niet echt noodzakelijk zijn kies dan voor een zwart-wit printer.
  2. Wil je ook documenten kunnen digitaliseren, opslaan in je netwerk of direct verzenden per e-mail? Kies dan voor een multifunctionele printer waarmee je niet alleen kunt printen maar ook scannen en kopiëren. Wist je dat het ook mogelijk is om met speciale software je gedigitaliseerde documenten compleet doorzoekbaar te maken? Erg handig om documenten makkelijk terug te vinden!
  3. Print je erg veel? Kies dan voor een hoogvolume printer. Deze printers zijn duurder in aanschaf maar dit verdien je weer terug door het voordelige gebruik. Via de Printerkeuzetool zie je snel of je in aanmerking komt voor een groot volume printer.
  4. Met de meeste printers kun je afdrukken maken in A4-formaat en kleiner. Als je ook in A3-formaat wilt printen dan kan dat uiteraard ook. Let wel op dat A3 printers duurder zijn in de aanschaf.
  5. Gebruik DePrinterkeuzetool op de website van DePrinterexpert. Beantwoord vier vragen en je krijgt een concreet printeradvies: https://deprinterexpert.nl/printerkeuzetool/.

Kopieerapparaat kopen, denk aan de veiligheid!

Wanneer je een printer koopt zorg er dan voor dat je persoonlijk kunt printen. Zo loop je geen risico dat jouw persoonlijke documenten of bedrijfsgevoelige informatie in de verkeerde handen vallen. Je kunt ervoor kiezen dat je documenten pas uitgeprint worden op het moment dat je een persoonlijke toegangscode invoert. Of je kunt printen via een persoonlijke pas. Bijkomend voordeel is dat de printkosten omlaag gaan, aangezien gemiddeld 15% van de afdrukken niet opgehaald wordt. 

Kopieerapparaat kopen Lexmark

Service en onderhoud voor je kopieerapparaat

Kies je voor een laserprinter van DePrinterexpert, dan kies je voor service! Onderdeel van onze contracten is preventief onderhoud van je printer. Hierdoor verleng je levensduur van het apparaat en voorkom je storingen. Zo heb je langer plezier van jouw kopieerapparaat. Daarnaast kun je gebruik maken van de expertise van de service engineers van DePrinterexpert in het geval van een printerstoring. Via het online formulier op de website kun je zelf je storing aanmelden. Vervolgens ontvang je van ons een ticket en lossen we zo snel mogelijk de printerstoring voor je op. www.repareermijnprinter.nl

Kopieerapparaat kopen van Lexmark of KYOCERA

Kopieerapparaat kopen van Lexmark of KYOCERA

DePrinterexpert is Business Solutions Dealer en Gold Partner van Lexmark, Epson en van KYOCERA printers. Maak je keuze voor het kopen van een kleurenlaserprinter of een all-in-one printer niet alleen op basis van de aanschafprijs.

Voor de juiste beslissing raden we je aan om een berekening te maken van de Total Cost of Ownership (TCO) van de printer. Naast de kosten voor de aanschaf neem je dan ook de bijkomende kosten mee voor gebruik, verbruik en behoud van de printer. Denk hierbij aan de kosten per pagina. Als jouw bedrijf veel print of kopieert dan kunnen de verbruikskosten hoog oplopen. Vooral als je nog tonercartridges gebruikt die in hun geheel moeten worden vervangen als de toner leeg is. KYOCERA laserprinters hebben een unieke long-life drum; een systeem waarbij drum, developer en toner los van elkaar kunnen worden vervangen. Dit levert jouw organisatie zeker voordeel op!

Vraag vrijblijvend advies aan!