Klantcase Dusseldorp Automotive 

 Managed Print Service & Managed Document Services 

Bedrijf: Dusseldorp Automotive

Opdrachtgever: Ben Londeman | IT-coördinator

Website: Dusseldorp Automotive

“N&N is klein genoeg om het contact persoonlijk te houden en groot genoeg om er je gehele printerpark bij onder te brengen.”

Ben Londeman | IT-coordinator 

  Over Dusseldorp Automotive

Over Dusseldorp Automotive

Dusseldorp Automotive verkoopt en onderhoud BMW’s en Mini’s. Het Apeldoornse familiebedrijf is opgericht door twee broers. Het bedrijf heeft inmiddels meerdere vestigingen, verdeeld over zeven plaatsen binnen Nederland.

De BMW en Mini dealer is toekomstgericht bezig. Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig en de onderdelen gaan langer mee, hierdoor verandert de branche en daarom kijkt Dusseldorp naar innovatie van haar dienstverlening.

Zo is het dienstenaanbod uitgebreid met bijvoorbeeld een verhuurafdeling en met mobility-oplossingen zoals, Carsharing. Hierbij spelen ze in op de verandering in mobiliteit, waarbij het bezit van auto’s verschuift naar het gebruik van auto’s. Door het delen van premium auto’s, bespaar je op de kosten en het is natuurlijk veel beter voor het milieu.

  Vraag aan N&N Partners | DePrinterexpert:

  Kun je ons helpen met het besparen op de printkosten door het stroomlijnen van de print processen?

Ben Londeman Dusseldorp Automotive

Ben Londeman Dusseldorp Automotive

In de rol van IT Coördinator is Ben Londeman bezig met het in kaart brengen en het stroomlijnen van de IT processen zodat deze een toegevoegde waarde kunnen bieden aan het primaire bedrijfsproces. 

“De gebruikte printoplossing binnen de verschillende vestigingen was niet centraal geregeld. Omdat elke vestiging zelfstandig contracten voor printers afsloot, met verschillende leveranciers, werd hier geen schaalvoordeel behaald.”

Eén van de IT-pijlers van Dusseldorp is het versimpelen, stroomlijnen en breed uitrollen van alle IT-oplossingen. “We zijn de afgelopen drie jaar flink gegroeid. Nu we met meerdere vestigingen zijn, blijkt het in de praktijk niet handig, dat elke vestiging op zijn eigen manier IT-vraagstukken zoals Printing regelt.” vertelt Ben Londeman. “Daarom probeert de organisatie nu een verbetering te realiseren, door deze processen gelijk te trekken.”

“Onze vraag aan N&N was, om te helpen met centraal inkopen en aansturen van de printers. We hebben nu op elke vestiging verschillende printers staan, die ooit iemand een keer gekocht heeft. De contracten en kosten van deze machines zijn allemaal verschillend. Hier moet op bespaard kunnen worden.”  

De aanpak van N&N Partners:

Organisch het complete printerpark vernieuwen.

“Vanwege de lopende contracten en het kostenaspect  leek het ons niet verstandig om in één keer het hele printerpark van Dusseldorp te vervangen” zegt Ben. “Nog niet alle printers zijn al aan vervanging toe, sommige zijn zelfs nog vrij nieuw. Samen met N&N Partners bieden we vestigingsdirecteuren nu aan dat ze, wanneer ze aan een nieuwe printer toe zijn, kunnen kiezen uit een kleuren- of zwart-wit printer of een multifunctionele printer van Lexmark of KYOCERA. Zo zijn op termijn alle printers vernieuwd.” N&N Partners vervangt zo op organische wijze het printerpark van Dusseldorp.

“En mocht de vestigingsdirecteur moeite hebben met het aanschafbedrag van de nieuwe printer, dan rekenen we samen uit wat de totale gebruikskosten gaan worden ten opzichte van de oude situatie. En tot nu toe blijkt elke keer dat binnen ongeveer anderhalf jaar de besparing zo groot is, dat de uitgave weer is terugverdiend!” zegt Ben tevreden.

“De oplossing is zo voor de hand liggend, dat we denken, waarom hebben we dit niet eerder gedaan?”

KYOCERA – Lexmark oplossing

Dusseldorp koos voor all in one printers van KYOCERA. “Die staan goed aangeschreven en daar hebben we goede ervaringen mee.” Daarnaast gebruiken ze ook Lexmark printers, vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. “Het zijn goede printers, voor een acceptabele prijs en ze gaan gewoon lang mee.” zegt Londeman hierover.

Wat is het resultaat voor Dusseldorp?

Kostenbesparing tot 30.000 per jaar

Ben Londeman verwacht dat alleen al het centraal inkopen van de printersupplies bij N&N Partners een kostenbesparing van 40% oplevert. “Hiermee was de keuze voor een samenwerking N&N met Partners eigenlijk al rond. Uiteindelijk, wanneer we de overstap hebben gemaakt met al onze printers naar de Lexmark / KYOCERA oplossing die we afnemen, gaan we tot 65% besparen op onze huidige printkosten. En dat komt neer op 20.000 tot 30.000 euro per jaar!” Een mooie kostenbesparing voor de Apeldoornse autodealer.

Digitaliseren met Autoline en Lexmark

Autoline is het Dealer Management Systeem (het branchespecifieke ERP systeem voor automotive) waarmee Dusseldorp Automotive werkt. Werkorders, facturatie, relatiebeheer, urenregistratie en bijvoorbeeld ook garantie-aanvragen verwerkt het bedrijf met deze software. Dit resulteert jaarlijks in ongeveer 1,4 miljoen prints.

Streven is om in de toekomst minder te gaan afdrukken. Want printen kost geld. “Maar waar we nu nog tegenaan lopen, is dat niet alle facetten van onze organisatie digitaal zijn. Zo krijgt een monteur zijn werkorder op papier. Hier maakt hij notities op, noteert rapportages en testresultaten en daar moet vervolgens een dossier van gemaakt worden voor bijvoorbeeld garantie- aanvragen. Dit proces willen we in de toekomst digitaliseren i.s.m. de Lexmark printers.”

Iedereen gebruikt de bedrijfsprinter

Wie print er allemaal binnen de organisatie? Ben vertelt: “Binnen Dusseldorp gebruiken de verkopers de printers voor het printen van verkoopdossiers en offertes. Vanwege rechtsgeldigheid worden deze op papier getekend en daarna gearchiveerd. De receptioniste print de werkorders om de werkplaats aan te sturen. En de facilitair manager gebruikt de A3-functionaliteit om zijn bouwtekeningen af te drukken. Maar ook de marketingafdeling print en in principe gebruikt iedereen op kantoor de printers.” Binnen de hele organisatie printen de medewerkers samen op ongeveer 70 printers.

Waarom koos Dusseldorp Automotive voor N&N Partners?

Voorbeeld van printer met sticker

Voorbeeld van printer met sticker

“Van andere automotive bedrijven in de regio hoorden we goede verhalen over de diensten en de service van N&N Partners. Jullie zijn groot genoeg om deze hoeveelheid printers te beheren en toch blijft de klantbenadering prettig en persoonlijk. Fijn dat jullie je klanten echt bij de voornaam kennen!”

Daarnaast zegt Ben hierover: “Je kan bellen in het geval van problemen en je wordt altijd vakkundig geholpen. Printers zijn voor ons een noodzakelijk kwaad, ze dragen niet direct bij aan het primaire bedrijfsproces maar vereisen relatief gezien wel veel tijd en aandacht. Printing is niet leuk en er zit vaak een negatieve sfeer omheen. De printer werkt niet, het kost papier, er zijn contracten waar je tot in de eeuwigheid aan vast zit. En dan zijn er nog die vaak hoge kosten per print en opdringerige verkopers.” Door de samenwerking met N&N Partners heeft hij hier geen last meer van.

N&N partners stuurt automatisch, op tijd nieuwe toners af. Zo staat de printer nooit stil. Dusseldorp hoeft nu geen eigen voorraden meer bij te houden. “Samen met N&N hebben we het zo simpel mogelijk gemaakt, door elke printer een eigen aanduiding te geven met een sticker: bv Kantoor – 01. Nieuwe toners die bezorgd worden bij de vestigingen hebben deze aanduiding er ook op staan. Zo weten collega’s direct voor welke printer de betreffende toner is. Door het simpel te houden werkt dit systeem prima!”

Ben vat het tot slot mooi samen: “Ik vind het top! Collega’s bellen mij niet meer over de printers. En ik kom weer toe aan mijn eigen werk.”

Geen omkijken meer naar de bedrijfsprinters

Ja, dit wil ik ook, vertel me meer!

DePrinterexpert kan je goed adviseren in het efficiënter omgaan met printing binnen jouw bedrijf. Dit levert tijdswinst en geldbesparing op. N&N Partners levert meer dan alleen printers. Ook voor kantoorartikelen zoals papier, printersupplies en voordelige huislijn toners kun je bij N&N terecht. Zo heb je één totaalleverancier voor kantoor en geen omkijken meer naar de printers.

Vul het formulier in voor het maken van een afspraak of bel DePrinterexpert 055-5401004.

Meer klantcases

Klantcase Emil Frey Nederland NV DePrinterexpert