Klantcase Emil Frey Nederland NV

Toekomstgerichte en duurzame bedrijfsvoering met besparing op de printkosten

 

Bedrijf: Emil Frey Nederland NV

Opdrachtgever: Jos Hogeland | Manager Inkoop

Website: Emil Frey Nederland NV

“We hebben nu alles wat met printers te maken heeft ondergebracht bij één leverancier, N&N Partners. Zo wordt de afdeling ICT minder belast. Daarnaast wordt het printerpark naar de toekomst toe minder breed en zo de totale kosten van printers en toners verlaagd.”

Jos Hogeland | Manager Inkoop Emil Frey Nederland NV

Over Emil Frey Nederland NV

Emil Frey Nederland NV, is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland 13 verschillende automerken. De officiële merkdealers van Emil Frey Nederland zijn: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi/Skoda/Seat, de Bois Honda, Emerpark Citroën/DS, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg.

Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (import en export van auto’s) deel uit van Emil Frey Nederland. Emil Frey Nederland is onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Groep.

  Vraag aan N&N Partners | DePrinterexpert:

  Hoe kunnen we op een efficiënte en duurzame manier besparen op de printkosten?

Toekomstgerichte en duurzame bedrijfsvoering 

Jos Hogeland | Manager Inkoop bij Emil Frey Nederland NV

Alle bedrijfsonderdelen van Emil Frey Nederland hebben het duurzaam ondernemen helemaal geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Per januari 2019 is de organisatie opnieuw Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd. Al vanaf 2013 zijn de dealerbedrijven Erkend Duurzaam gecertificeerd en vanaf 2016 Erkend Duurzaam Plus.

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidsprogramma van de mobiliteitsbranche, dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Conform de Europese wet- en regelgeving voeren Emil Frey Nederland en de dealerbedrijven alle energiebesparende maatregelen door, die binnen vijf jaar worden terugverdiend. Denk hierbij aan verbouwingen van bedrijfspanden waarbij de bestaande verlichting is vervangen door LED, het installeren van warmtepompen en realiseren van elektrische laadplekken. Daarnaast gaat Emil Frey de komende jaren actiever inzetten op het aanbieden van elektrisch vervoer.

Automotive retailer wil besparen op Printing en kiest voor N&N Partners

Voor een bedrijf met een MVO-strategie, die zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering, is het logisch dat men graag willen besparen op Printing. Printen kost geld, het kost papier en zorgt voor een grotere ecologische voetafdruk. Bij de selectie voor een nieuwe leverancier voor Printing wogen aspecten als milieu, recycling en duurzame inzet van mensen en energie dan ook zeker mee in de afweging.

Persoonlijke klantbenadering

Naast duurzaam ondernemen, hecht Emil Frey ook veel waarde aan een persoonlijke klantbenadering. De lokale dealerbedrijven staan dicht bij de klant en persoonlijk contact staat hierbij centraal. Bij DePrinterexpert van N&N Partners herkende de organisatie deze twee kernwaarden. Kort gezegd, waren dit de belangrijkste redenen voor de automotive retailer om te kiezen voor een samenwerking met N&N Partners en te starten met een besparing op Printing.

Aanpak & Resultaat

Complete zorg voor printerpark uitbesteed bij N&N Partners

N&N Partners gaat een stapje verder

In tegenstelling tot printerleveranciers die slechts een printer verkopen tot aan de deur, levert N&N Partners een belangrijke meerwaarde. Door het meedenken over een toekomstbestendige aanpak en het compleet ontzorgen van Emil Frey op het gebied van Printing, helpt N&N de organisatie bij het realiseren van een grote besparing en verduurzaming.

 

Recyclen van Toners en Printers

Zo print Emil Frey voortaan o.a. met de Huislijn Toners van N&N, die zijn gemaakt van gerecyclede originele toners. Daarnaast maken ze gebruik van het printer- en toner recyclingprogramma van DePrinterexpert. En als officiële business solution dealer van Lexmark, Epson en KYOCERA levert N&N Partners printers die gemaakt zijn vanuit een MVO-perspectief.

Doordat N&N voortaan het printerpark beheert, heeft de IT-afdeling aanzienlijk minder werk aan het bestellen van nieuwe printers, toners en printersupplies. Ook het preventief onderhoud en eventuele printer reparaties zitten voortaan in de reguliere workflow. Al deze maatregelen samen leveren Emil Frey de komende jaren een mooie tijdwinst en een aanzienlijke kostenbesparing op.

 

Medewerkers bewust maken van printgedrag

Intern spoort Emil Frey haar medewerkers aan tot slim het omgaan met printen. Want printen kost immers geld. Tips die men meegeeft zijn bijvoorbeeld:
– Print dubbelzijdig, dit bespaart papier en;
– Maak gebruik van de mogelijkheid om uitgesteld te printen.

Kijk voor meer tips op de website van Milieu Centraal en lees het artikel 8 Tips voor duurzamer printen.

Minder werk voor de IT-afdeling

Ja, dit wil ik ook, vertel me meer!

DePrinterexpert kan je goed adviseren in het efficiënter omgaan met printing binnen jouw bedrijf. Dit levert tijdswinst en geldbesparing op. N&N Partners levert meer dan alleen printers. Ook voor kantoorartikelen zoals papier, printersupplies en voordelige huislijn toners kun je bij N&N terecht. Zo heb je één totaalleverancier voor kantoor en geen omkijken meer naar de printers.

Vul het formulier in we maken snel een afspraak of bel DePrinterexpert 055-5401004.

Meer klantcases

Klantcase Dusseldorp DePrinterexpert