7 manieren voor printen vanaf je mobiel en tablet

mobiel printen

Printopdrachten versturen vanaf je mobiele telefoon is erg makkelijk. Stel je zit in de auto, onderweg naar een klant en je bedenkt je ineens: “Oh nee, vergeten om mijn voorstel te printen!” Nu maar hopen dat je bij de klant kunt printen vanaf je mobiel. En werk je wel eens samen met externen op je kantoor? Hoe regel je dat zij ook draadloos kunnen printen op jullie all in one laserprinters?

Het antwoord is simpel: mobile printing! Mobiel printen is onmisbaar. Zeker als je draadloos en op afstand wilt werken. Of je nu thuis werkt of op kantoor, er zijn veel verschillende manieren om mobiel te printen. Lees hieronder de 8 manieren voor mobiel printen van DePrinterexpert.

1. Printen via e-mail

Elke all in one laserprinter met een harde schijf heeft zijn eigen e-mailadres (bijvoorbeeld vergaderkamer2@onskantoor.nl). Je kunt via WiFi printen door een document als bijlage te mailen aan de printer van je keuze. Dit is een makkelijke manier om snel te printen vanaf je mobiel of tablet zonder de installatie van drivers of software. Een handige methode voor gasten of tijdelijke medewerkers van je bedrijf.

2. Printen via een webportal

Je kunt ook printen via de online webportal van je printerfabrikant. Dus gewoon mobiel printen via de webbrowser. Heb je bijvoorbeeld een Lexmark printer dan kun je draadloos printen door in te loggen op de beveiligde webportal van Lexmark. Vanaf hier kun je jouw document printen via elk apparaat, zoals je iPad, Android tablet, desktop of smartphone.

Lees meer over afdrukbeheer van Lexmark.

3. Printen via een AirPrint

Werk je met Apple apparaten dan kun je eenvoudig mobiel printen via AirPrint. Werkt super simpel. Het is niet nodig om een app of driver te installeren. Apple iOS-apparaten zoals je iPhone of iPad detecteren automatisch de Lexmark of KYOCERA AirPrinter en maken zelf verbinding via het lokale WiFi-netwerk. Zo kun je 100% draadloos printen zonder hulp van de IT-afdeling!
Daarnaast werkt AirPrint moeiteloos met Apple apps zoals Safari, Mail, Photos, iWork en PDF’s in iBooks. Ook zijn er veel third party apps die deze Apple technologie gebruiken.

Controleer de AirPrint compatibility van je printer.

4. Mobiel of via Tablet printen met een Windows device

Is je Windows tablet aangesloten op hetzelfde WiFi-netwerk als je printer? Dan is draadloos printen meestal geen probleem. Via het compatibiliteitscentrum van Windows controleer je of jouw laserprinter hiervoor geschikt is.

Ook met je Windows Phone kun je mobiel printen. Hiervoor gebruik je een print-app uit de Windows Phone store, zoals bijvoorbeeld Print Now.

5. Mobile of Tablet printing via een app

Je kunt ook mobiel printen zonder cloud applicaties zoals Google Cloud Print of AirPrint. Zo hebben de meeste printer leveranciers eigen apps voor mobile printing. Deze apps kun je meestal gratis downloaden in de appstores. Je iPad, tablet of smartphone moet wel zijn aangesloten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je printer.

printen vanaf mobiel - lexmark

Lexmark Mobile Print

Lexmark Mobile Print is de gratis app van Lexmark waarmee rechtstreeks kan worden afgedrukt naar Lexmark printers binnen een bedrijfsnetwerk.

printen vanaf mobiel - KYOCERA

KYOCERA Mobile Print

De KYOCERA Mobile Print app is ook beschikbaar voor zowel iOS als Android devices. Met deze app kun je mobiel printen met laserprinters binnen je netwerk. Foto’s, documenten en scans wissel je zo moeiteloos uit met je smartphone en de printer.

Download Lexmark Mobile Print voor Android of iOS:

Download KYOCERA Mobile Print voor Android of iOS:

6. Mobiel en Tablet printen via cloud applicaties

Veel printermerken geven je de optie om makkelijk te printen en scannen van en naar cloud applicaties zoals Evernote en Google Drive. Met een KYOCERA laserprinter kun je via Cloud Connect verbinding maken met je Google Drive-account. Zo krijg je direct toegang vanaf je printer tot je documenten in Google Drive en print je direct vanuit de cloud zonder dat je überhaupt een computer nodig hebt.

7. Mobiel en Tablet printen via Near Field Communication (NFC)

De TASKalfa all in one laserprinters van KYOCERA ondersteunen een scala aan manieren voor mobile printing zoals printen via apps, AirPrint, Google Air Print, WiFi Direct en NFC. Je smartphone of tablet hoeft dan niet met hetzelfde netwerk verbonden te zijn als de laserprinter. De combinatie van NFC en WiFi Direct geeft je een directe verbinding met de multifunctionele printer. Je houdt je mobiele Android apparaat bij de NFC-tag van de KYOCERA TASKalfa en de NFC wisselt automatisch alle noodzakelijke informatie uit om een directe verbinding te maken. Nog een makkelijke manier van draadloos printen!

Vragen?

Heb je vragen over mobiel printen? DePrinterexpert helpt je graag verder! Vul onderstaand formulier in en we nemen zsm contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 055-5401004.

    velden met * zijn verplicht