Printen via WiFi Direct

Dat het handig is om je printopdracht te versturen via WiFi dat wist je waarschijnlijk al. Denk bijvoorbeeld aan printen van een foto via je smartphone of laptop op een printer die op hetzelfde WiFi-netwerk is aangesloten. Maar wat als er geen WiFi in de buurt is, dan is er WiFi Direct!

Draadloos printen zonder netwerk

Stel, je bent aan het werk op een beurs en je wilt een gepersonaliseerde order afdrukken voor een klant. Dan kun je toch zonder extern WiFi-netwerk draadloos printen, via WiFi Direct. Deze techniek zit waarschijnlijk zonder dat je het weet al op jouw mobiele telefoon of iPad. Met WiFi Direct kun je draadloos en zonder extern printopdrachten versturen aan printers zoals de all-in-one kleuren printer ECOSYS M5526cdw van KYOCERA.

Hoe werkt printen met WiFi Direct?

In het voorbeeld van printen op de beurs genereert de printer zelf een WiFi-omgeving en maakt zo connectie met de devices van de medewerkers. Voor de draadloze communicatie maak je zo geen gebruik van een hotspot. WiFi Direct is dus een soort verbeterde versie van bluetooth, het is ongeveer tien keer sneller.

Vragen over printen via WiFi Direct?

Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met DePrinterexpert via info@deprinterexpert.nl of bel (055) 5401004.

De Lexmark XC2132, een zeer zuinige all-in-one printer

Deze A4 kleurenprinter van Lexmark is geschikt voor WiFi Direct. Je kunt er mee printen, scannen en kopiëren. De printer print 30 pagina’s per minuut en standaard dubbelzijdig. De XC2132 print ruim 6.000 pagina’s met de toner.

Lexmark XC2132