Kan mijn printer een zwakke plek zijn als het gaat
om de beveiliging en bescherming van gegevens?

Printers die niet goed beheerd worden zijn kwetsbaar voor aanvallen.

Is jouw organisatie klaar voor de AVG (GDPR)? DePrinterexpert helpt.

De wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens sloot niet aan op de constante verandering in de digitale wereld. Daarom is er nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVGofwel General Data Protection Regulation (GDPR). Deze Europese regelgeving voor de privacybescherming is op 25 mei 2016 in werking getreden en vanaf 25 mei 2018 is overgangsperiode verlopen en de wet volledig van kracht. Zaak om te zorgen dat jouw organisatie klaar is voor AVG!

Hoe helpt DePrinterexpert?

  • Analyseren en adviseren in de beveiliging van de printers en all in one printers.
  • Adviseren in een passende Managed Document Service voor een optimalisatie van de beveiliging en controle van de gegevens en documenten van de organisatie.

Bescherm zowel je digitale als papieren data.

Het doel van de wet is dat organisaties de privacy van burgers beter gaan beschermen. Het gaat hierbij niet alleen om gegevens van consumenten en geldt dus zeker ook voor b2b-bedrijven. Het gaat om de privacy van alle burgers, dus ook eigen medewerkers, klanten en partners.

Daarnaast gaat de AVG over de bescherming van zowel digitale als papieren gegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paspoort, waarvan zowel een scan als een papieren kopie gemaakt kan worden, die vervolgens in een map in een archiefkast wordt opgeborgen. Zowel de kopie als de scan moeten goed beveiligd zijn.

DePrinterexpert adviseert je graag bij het klaar maken van jouw bedrijf voor de AVG. Zo ben je verzekerd van een goede beveiliging van je systemen en printers en voorkom je datalekken en boetes.

Klaar voor AVG

“Zorg dat je systemen en printers up-to-date en goed beveiligd zijn en voorkom kostbare datalekken.”

Beveilig je printer.

Printers en all-in-one printers kun je vergelijken met een pc, ze zijn vaak verbonden met zowel een bedrijfsnetwerk als met het internet en beschikken over een scherm, een toetsenbord, een harde schijf (waar privacygevoelige data op kan staan) en een besturingssysteem. Het is makkelijk om de printer over het hoofd te zien als het gaat om beveiliging van data.

Uiteraard richten cybercriminelen zich graag op de zwakke plekken binnen de bedrijfsnetwerken. Beveilig daarom je printer of MFP goed en denk hierbij aan zowel datamanagement als databeveiliging en – encryptie. Printers moeten echt onderdeel zijn van je online beveiligingsstrategie.

DePrinterexpert is business solution dealer van Lexmark en KYOCERA printers. Deze printers zijn goed te beveiligen en onze service engineers zijn experts in de hard- en software van deze merken. Uiteraard kan DePrinterexpert ook adviseren in de beveiliging van andere merken printers zoals Minolta, Ricoh, Samsung, HP en Xerox.

10 zaken die je moet weten over AVG

Onderstaande video van KYOCERA legt duidelijk uit wat je moet weten over de AVG en de oplossingen die je all in one printer hierbij biedt.

Advies nodig bij het updaten en beveiligingen van je systemen en printers?

Vul onderstaand formulier en we nemen snel contact op.

Uiteraard kun je ons ook bellen 055 – 540 1004.

Wat onze klanten zeggen